Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Pasta, primo, mozzarella, campania – Spaghetti alla Sorrento är en enkel rätt som kräver hög kvalitet på råvarorna. Perfekt vår- eller sommarlunch!

 

Ingredienser (4 pers):

  • 300 g spaghetti
  • Mogna plommon- eller körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • Ca 3 msk olivolja av hög kvalitet
  • Salt och peppar
  • 1 kruka basilika

 

Gör så här:

Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera din Spaghetti alla Sorrento!

 

Recept:
Förrätt: Mozzarella med fikon och prosciutto
Sallad: Insalata caprese
Recept på pasta-rätter!

 

Vi Gillar:
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti alla Sorrento

Pasta, primo, mozzarella, campania – Spaghetti alla Sorrento är en enkel rätt som kräver hög kvalitet på råvarorna. Perfekt vår- eller sommarlunch!

 

Ingredienser (4 pers):

  • 300 g spaghetti
  • Mogna plommon- eller körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • Ca 3 msk olivolja av hög kvalitet
  • Salt och peppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här:

Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera din Spaghetti alla Sorrento!

 

Recept:
Förrätt: Mozzarella med fikon och prosciutto
Sallad: Insalata caprese
Recept på pasta-rätter!

 

Vi Gillar:
Vi gillar Mozzarella

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

roro

Röror till grillat

I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...

Läs mer

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm