Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronlikören limoncello. Citronens fräschör är närvarande i både degen och fyllningen, och du kan tillsätta mer eller mindre efter din egen smak. Mördegen räcker för att fodra en pajform med en diameter på 26 centimeter.

Mördeg:

Ingredienser:

  • 330 gr vetemjöl
  • 2 ägg
  • 130 gr socker
  • 130 gr kallt smör
  • rivet skal av 1 citron

limoncello-paj

Gör så här:

Kör alla ingredienser i en bakmaskin eller knåda för hand på klassiskt vis som när du gör en pastadeg där du gör en ”krater” i mjölet där du häller övriga ingredienser och sedan blandar med fingrarna. Knåda tills du får en jämn och slät deg och tillsätt mer mjöl om den blir för kladdig. Förvara degen täckt med plastfolie i kylen i ca 30 minuter.

Ricotta- och limoncellokräm:

Ingredienser:

  • 600 gr ricotta
  • 1 kaffekopp, ca 1 dl, Villa Cardea Limoncello
  • 120 gr socker
  • rivet skal av en citron
  • 1 ägg

citroner

Gör så här:

Blanda alla ingredienser väl så att du får en jämn kräm.

Klä formen med ungefär 1/3 av degen. Häll i krämen. Kavla ut resten av degen och skär den i remsor. Garnera pajen med degremsorna i ett klassiskt rutmönster.

Grädda i ca 35 minuter i 180° varm ugn, och håll koll så att inte remsorna bränns.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronlikören limoncello. Citronens fräschör är närvarande i både degen och fyllningen, och du kan tillsätta mer eller mindre efter din egen smak. Mördegen räcker för att fodra en pajform med en diameter på 26 centimeter.

Mördeg:

Ingredienser:

  • 330 gr vetemjöl
  • 2 ägg
  • 130 gr socker
  • 130 gr kallt smör
  • rivet skal av 1 citron

limoncello-paj

Gör så här:

Kör alla ingredienser i en bakmaskin eller knåda för hand på klassiskt vis som när du gör en pastadeg där du gör en ”krater” i mjölet där du häller övriga ingredienser och sedan blandar med fingrarna. Knåda tills du får en jämn och slät deg och tillsätt mer mjöl om den blir för kladdig. Förvara degen täckt med plastfolie i kylen i ca 30 minuter.

Ricotta- och limoncellokräm:

Ingredienser:

  • 600 gr ricotta
  • 1 kaffekopp, ca 1 dl, Villa Cardea Limoncello
  • 120 gr socker
  • rivet skal av en citron
  • 1 ägg

citroner

Gör så här:

Blanda alla ingredienser väl så att du får en jämn kräm.

Klä formen med ungefär 1/3 av degen. Häll i krämen. Kavla ut resten av degen och skär den i remsor. Garnera pajen med degremsorna i ett klassiskt rutmönster.

Grädda i ca 35 minuter i 180° varm ugn, och håll koll så att inte remsorna bränns.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm