Ravioli från LiguriaRavioli med spenat, parmigiano, kyckling och ricotta

Ingredienser Ravioli:Pastadeg:
  • 500 g vetemjöl, tipo 00
  • 4 ägg
 Fyllning:
  • 300 g kokt och finhackad spenat & endive
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • 250 g ricotta (eller mozzarella)
  • 2 kycklinglårfiléer stekta i olja och vitlök, hackade
  • 100 g kokt skinka
  • Salt och peppar
  • 1 tsk riven muskotnöt
 Till servering:
  • 50 g smör
  • 2 msk vatten
  • 12 salviablad
  • Riven parmigiano (parmesanost)
 ravioli Gör så här: Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig. Forma den till en boll och låt den vila i kylen ca 30 minuter.Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Skär degen i mindre bitar, ca en halv knytnäve stora. Använd en pastamaskin eller kavel för att göra avlånga degplattor. Klicka ut en liten sked av fyllningen på en degplatta med ca 3 cm mellanrum. Du väljer själv hur stora ravioli du vill göra, och hur stor mängd fyllning du vill ha. Om du har breda degplattor kan du lägga fyllningen mer mot nedre kanten och vika över degplattan. Alternativt lägger du en andra degplatta över. Pensla kanterna med lite vatten så fäster det bättre. Tryck ut luften mellan raviolin och se till att pastan sluter tätt runt fyllningen. Skär ut raviolin med en kniv eller pastaskärare. Lägg raviolin i en mjölad kökshandduk och låt vila en liten stund. Ravioli di Natale              Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull och salta väl. Smält smöret med 2 msk vatten och salviabladen i en stor gryta på medelhög värme. Koka raviolin i ca 5 minuter. När degen börjar bli vit lyfter du över raviolin till pannan med hjälp av en hålslev. Undvik att koka sönder raviolin, ta hellre upp dem för tidigt och låt dem koka färdigt i såsen med lite extra pastavatten. Häll upp raviolin och såsen i en stor skål och riv rikligt med parmesanost över. Serveras varmt. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Ravioli från Liguria

Ravioli med spenat, parmigiano, kyckling och ricotta

Ingredienser Ravioli:Pastadeg:
  • 500 g vetemjöl, tipo 00
  • 4 ägg
 Fyllning:
  • 300 g kokt och finhackad spenat & endive
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • 250 g ricotta (eller mozzarella)
  • 2 kycklinglårfiléer stekta i olja och vitlök, hackade
  • 100 g kokt skinka
  • Salt och peppar
  • 1 tsk riven muskotnöt

Till servering:
  • 50 g smör
  • 2 msk vatten
  • 12 salviablad
  • Riven parmigiano (parmesanost)
 ravioli Gör så här: Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig. Forma den till en boll och låt den vila i kylen ca 30 minuter.Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Skär degen i mindre bitar, ca en halv knytnäve stora. Använd en pastamaskin eller kavel för att göra avlånga degplattor. Klicka ut en liten sked av fyllningen på en degplatta med ca 3 cm mellanrum. Du väljer själv hur stora ravioli du vill göra, och hur stor mängd fyllning du vill ha. Ravioli di Natale  Om du har breda degplattor kan du lägga fyllningen mer mot nedre kanten och vika över degplattan. Alternativt lägger du en andra degplatta över. Pensla kanterna med lite vatten så fäster det bättre. Tryck ut luften mellan raviolin och se till att pastan sluter tätt runt fyllningen. Skär ut raviolin med en kniv eller pastaskärare. Lägg raviolin i en mjölad kökshandduk och låt vila en liten stund.

Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull och salta väl. Smält smöret med 2 msk vatten och salviabladen i en stor gryta på medelhög värme. Koka raviolin i ca 5 minuter. När degen börjar bli vit lyfter du över raviolin till pannan med hjälp av en hålslev. Undvik att koka sönder raviolin, ta hellre upp dem för tidigt och låt dem koka färdigt i såsen med lite extra pastavatten. Häll upp raviolin och såsen i en stor skål och riv rikligt med parmesanost över. Serveras varmt. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Fyra fantastiska recept !

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...

Läs mer

Pasta con funghi al profumo di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se

Läs mer