Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns
Varm bruschetta med burrata och tomat
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Torta di more e yogurt
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett ...
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...