Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Gnocchi burro e salvia
Gnocchi med smör och salvia
Kan detta vara världens snabbaste pastarätt? Det tar bokstavligen inte mer än fem minuter att svänga ihop denna klassiker som smakar så mycket mer än den kostar.
Ingredienser: (4 portioner)
- 500 g gnocchi (av potatis)
- Ca 12 blad färsk salvia
- 80 gr smör
- Salt efter smak
- Riven muskotnöt efter smak
- Ev. riven parmigiano eller grana padano
Gör Gnocchi burro e salvia så här:
Skölj salvian och riv lite grovt i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna och stek salviabladen på medelvärme så att de blir lite krispiga men inte bränns.
Koka upp vatten och häll i gnocchin i kastrullen. När de flyter upp till ytan efter ca 2-3 minuter, lyft upp dem med en hålslev och lägg direkt i stekpannan med salviasmöret. Slunga eller blanda väl och smaka av med salt och riven muskot.
Servera genast. Rätten är god som den är men riven parmigiano höjer den ytterligare ett snäpp. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Affogato – dränkt gelato
Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...