Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

 

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Read More

Jakten på en svunnen tid. Gröna kullar

Jakten på en svunnen tid

Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.

Read More

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Havsabborre crudo med persika och myntaolja
Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Read More

cacio-e-pepe
Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More