Italienskt kryddsmörRecept av: Peter Nordin
Ingredienser till Italienskt kryddsmör:
500 g smör osaltat (rumstempererat) 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan 15 g vitlök, fint pressad 20 g schalottenlök, fint hackad 1 msk Sambuca (likör) 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas) 1 msk cognac 1 msk vitt vin 1 msk citronjuice 40 g Heinz chilisås 40 g japansk soja 50 g persilja, fint hackad ½ msk dijonsenap 20 g salt 10 g vitpeppar Gör så här:Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt. Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda. Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa. Låt smöret smälta på grillat!
Rostad vitlökspuréIngredienser:
6 huvuden vitlök salt matolja Gör så här:Värm ugnen till 180°. Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie. Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar. Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck. Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg. Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken. Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.
Italienskt kryddsmör Recept av: Peter Nordin
Ingredienser till Italienskt kryddsmör:
500 g smör osaltat (rumstempererat) 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan 15 g vitlök, fint pressad 20 g schalottenlök, fint hackad 1 msk Sambuca (likör) 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas) 1 msk cognac 1 msk vitt vin 1 msk citronjuice 40 g Heinz chilisås 40 g japansk soja 50 g persilja, fint hackad ½ msk dijonsenap 20 g salt 10 g vitpeppar
Gör så här:Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt. Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda. Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa. Låt smöret smälta på grillat!
Rostad vitlökspuréIngredienser:
6 huvuden vitlök salt matolja
Gör så här:Värm ugnen till 180°. Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie. Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar. Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck. Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg. Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken. Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 36
Inget betyg än så länge
Mer av Peter Nordin !
Salsa Ruffino
Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås…
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Recept,Kalvkött,Peter Nordin
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Potatissallad på italienskt vis
Recept,Vegetariskt,Sallader,Peter Nordin
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Recept,Fågel,Peter Nordin,Risotto
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…