Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
 Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)

  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering

Gör så här:

Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.

 

Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.

 

Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.

 

Du kanske är intresserad av:

Recept med fläsk

Tortellini con panna prosciutto e peselli

Spaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...

Läs mer

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Pasta con la mollica

Pasta con la mollica

Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök och persilja.

Läs mer