Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka 2 msk valfria olivolja olivolja Salt och nymalen peppar efter behag 1 ½ dl torrt marsalavin 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia
Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
- 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
- 2 msk valfria olivolja olivolja
- Salt och nymalen peppar efter behag
- 1 ½ dl torrt marsalavin
- 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
- ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
Gör så här:
Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.
Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.
Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.
Du kanske är intresserad av:
Fyra fantastiska recept !
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Fågel
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter Nordin
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Soppa på oliver
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...