Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.

Ingredienser:

  • 400 gr spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 – 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50 gr Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 – 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 – 3 minuter på hög värme under omrörning.

Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.

Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano.

 

Läs mer:

Spaghetti alla Sorrento

Agnello Arrosto

Risotto agli Asparigi

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.


Ingredienser:

  • 400g spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 – 200g pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50g Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 – 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 – 3 minuter på hög värme under omrörning.

 

Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.

 

Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano.

 

Läs mer:

Spaghetti alla Sorrento

Agnello Arrosto

Risotto agli Asparigi

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm