Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.

Ingredienser:
  • 400 gr spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 - 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50 gr Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar
 Gör så här:Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 - 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 - 3 minuter på hög värme under omrörning.Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano. Läs mer:Spaghetti alla SorrentoAgnello ArrostoRisotto agli Asparigi Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.

Ingredienser:
  • 400 gr spaghetti
  • 3 – 4 tomater
  • 150 - 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber
  • 1 gul lök
  • 50 gr Pecorino Romano, riven
  • 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak)
  • Olivolja, extra virgin
  • Salt & peppar

Gör så här:Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 - 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 - 3 minuter på hög värme under omrörning. Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar. Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano. Läs mer:Spaghetti alla SorrentoAgnello ArrostoRisotto agli Asparigi Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Mer Pasta !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs recept

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…

Läs recept

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…

Läs recept

Spaghetti-alle-Vongole

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…

Läs recept