Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.
Ingredienser:
400 gr spaghetti 3 – 4 tomater 150 - 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber 1 gul lök 50 gr Pecorino Romano, riven 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak) Olivolja, extra virgin Salt & peppar Gör så här:Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 - 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 - 3 minuter på hög värme under omrörning.Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar.Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano. Läs mer:Spaghetti alla SorrentoAgnello ArrostoRisotto agli Asparigi Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Spaghetti al RancettoEn traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner om en blandning av spaghetti och tagliatelle. De är dock svåra att hitta i Sverige så vi har för enkelhetens skull använt oss spaghetti i receptet.
Ingredienser:
400 gr spaghetti 3 – 4 tomater 150 - 200 gr pancetta (el bacon) skuret i mindre kuber 1 gul lök 50 gr Pecorino Romano, riven 2 kvistar färsk mejram (eller efter smak) Olivolja, extra virgin Salt & peppar
Gör så här:Finhacka löken och fräs i ett par msk olja i 2 - 3 minuter, tillsätt sedan pancetta och fräs ytterligare 2 - 3 minuter på hög värme under omrörning. Gör ett kryss på toppen av varje tomat och blanchera dem i kokande vatten i 1 minut, och lägg de direkt i isvatten. Låt tomaterna rinna av, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre tärningar och lägg dem i pannan. Låt allt puttra i cirka tio minuter tills det blivit en såsliknande konsistens och tillsätt sedan mejramsbladen och en nypa salt och peppar. Koka spaghettin al dente och blanda med såsen. Servera med riven Pecorino Romano. Läs mer:Spaghetti alla SorrentoAgnello ArrostoRisotto agli Asparigi Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 8
Inget betyg än så länge
Mer Pasta !
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Lasagne alla Bolognese
Recept,Vi Gillar,Pasta,Nötkött
Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…
Ragú alla Bolognese
Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…