Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

 

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

 

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Violettas Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.  Skär under ...

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Läs mer