Rostade tomater på Ruffinovis
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 15 – 20 små fina tomater
- 2 – 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 nypa torkad oregano från Sicilien
- 1 nypa socker
Toppning
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk hackad färsk oregano
- 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
- 2 nypor flingsalt
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 – 4 minuter. Lyft till hushållspapper.
Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen.
Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen.
Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.
Rostade tomater på Ruffinovis
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 15 – 20 små fina tomater
- 2 – 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 nypa torkad oregano från Sicilien
- 1 nypa socker
Toppning
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk hackad färsk oregano
- 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
- 2 nypor flingsalt
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 – 4 minuter. Lyft till hushållspapper.
Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen.
Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen.
Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.
Mer av Peter Nordin !
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Fem tips i Marche
Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen som verkligen är på frammarsch. Här möter du ett Italien som behållit sin karaktär
Potatissallad på italienskt vis
Tillbehör,Vegetariskt,Peter Nordin
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Mer av Peter Nordin !
Närhet är kärlek
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon...
En hälsning från olivlunden i Marche
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden! Årets olivolja beskrivs som ...