Rostade tomater på Ruffinovis

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 15 – 20 små fina tomater
  • 2 – 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 nypa torkad oregano från Sicilien
  • 1 nypa socker

 

Toppning

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 msk olivolja

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 – 4 minuter. Lyft till hushållspapper.

Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen.

Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen.

Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Rostade tomater på Ruffinovis

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 15 – 20 små fina tomater
  • 2 – 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 nypa torkad oregano från Sicilien
  • 1 nypa socker

 

Toppning

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 msk olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 – 4 minuter. Lyft till hushållspapper.

Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen.

Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen.

Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Read More

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Read More

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Read More

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Read More

Mer av Peter Nordin !

Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Read More

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...

Read More