Rostade tomater på RuffinovisRecept av: Peter Nordin

Ingredienser:
  • 15 – 20 små fina tomater
  • 2 - 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 nypa torkad oregano från Sicilien
  • 1 nypa socker
 Toppning
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 msk olivolja
 Gör så här:Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 - 4 minuter. Lyft till hushållspapper. Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen. Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen. Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.

Rostade tomater påRuffinovis Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:
  • 15 – 20 små fina tomater
  • 2 - 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 nypa torkad oregano från Sicilien
  • 1 nypa socker
 Toppning
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 2 msk rostat rivebröd (litet grövre)
  • 2 nypor flingsalt
  • 2 msk olivolja

Gör så här:Sätt ugnen på 170°. Nu skall vi skålla och ta bort skinnet på alla tomater. På så vis får du en mjuk fyllig och supergod rostad tomat. Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i isvattnet 3 - 4 minuter. Lyft till hushållspapper. Oftast kan du bara dra av skinnet från tomaterna med händerna. Dela alla tomater på mitten och skär bort minimalt av överkanten och roten, så alla kan stå upp. Spar dessa tomatkanter, som kommer bli en del av mitt recept på italienska vinägrett. Ställ upp tomaterna på ett litet bleck och krydda med salt, peppar, litet socker och några flisor av torkad oregano. Tänk på att varje liten tomat får en dust av kryddningen. Droppa olivolja över tomaterna och baka 25 – 30 minuter i ugnen. Dessa blir lättrostade. Ta ut ur ugnen och slå på övervärmen. Blanda samman allt till toppningen och krydda varje tomat med blandningen. Baka med övervärme 10 minuter, beroende på hur stark grillvärme din ugn har. Nu måste du ha kontroll så inget bränns. Låt svalna något. Underbart till grillat kött.

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 39

Inget betyg än så länge

Mer av Peter Nordin !

Involtini nordini

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…

Läs recept

ragú alla bolognesa

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs recept

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…

Läs recept

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept