Insalata di Cavolo Cappuccio e SpeckSallad med vitkål och sidfläsk
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino! Den kan serveras både som förrätt eller ett tillbehör. Om du kompletterar med pasta eller ost- och brödtärningar är den tillräckligt mättande även som en varmrätt. Speck är den lufttorkade och rökta skinkan som är typisk för regionen. Om du inte hittar den kan du ersätta den med rökt sidfläsk eller bacontärningar. Tänk på att kummin är en ganska dominant smak så tillsätt lite I taget och smaka av.
Ingredienser:
- 1 medelstor vit- eller spetskål
- 200 gr speck eller rökt sidfläsk, skuret I tärningar
- 1 msk kumminfrön
- Olivolja
- Vitvinsvinäger
- Salt & peppar
Gör så här:
Ta bort de yttre grövre bladen från kålhuvudet. Dela det I fyra delar och skär bort roten. Strimla kålen och lägg I en salladsskål. Krydda med lite salt, nymalen svartpeppar och kumminfrön.
Värm lite olivolja i en stekpanna på låg värme, och lägg i fläsktärningarna. När det börjar få färg så stänker du över vinägern och låt den sedan koka bort helt.
Häll det stekta fläsket över kålen och blanda väl innan servering.
Insalata di CavoloCappuccio e SpeckSallad med vitkål och sidfläsk
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino! Den kan serveras både som förrätt eller ett tillbehör. Om du kompletterar med pasta eller ost- och brödtärningar är den tillräckligt mättande även som en varmrätt. Speck är den lufttorkade och rökta skinkan som är typisk för regionen. Om du inte hittar den kan du ersätta den med rökt sidfläsk eller bacontärningar. Tänk på att kummin är en ganska dominant smak så tillsätt lite I taget och smaka av.
Ingredienser:
- 1 medelstor vit- eller spetskål
- 200 gr speck eller rökt sidfläsk, skuret I tärningar
- 1 msk kumminfrön
- Olivolja
- Vitvinsvinäger
- Salt & peppar
Gör så här:
Ta bort de yttre grövre bladen från kålhuvudet. Dela det I fyra delar och skär bort roten. Strimla kålen och lägg I en salladsskål. Krydda med lite salt, nymalen svartpeppar och kumminfrön.
Värm lite olivolja i en stekpanna på låg värme, och lägg i fläsktärningarna. När det börjar få färg så stänker du över vinägern och låt den sedan koka bort helt.
Häll det stekta fläsket över kålen och blanda väl innan servering.
Mer om Alperna !
Skidor i Dolomiterna
Reportage,Alperna,Michèle Shah
I nordöstra Italien ligger den majestätiska bergskedjan…
Via Lattea – Med skidåkning i fokus
Lena Martoglio Bomler,Reportage,Alperna
Det är en ständig kamp mellan de italienska skidorterna.…