Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än idag är det en av stadens mest älskade rätter. Är du på besök i den sicilianska staden vid Etnas fot, är det nästan ett måste att prova rätten innan du åker därifrån.
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Potatissallad på italienskt vis
Peter Nordin,Tillbehör,Vegetariskt
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Spaghetti alla Carbonara
Pasta,Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!