Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.