Funghi porcini alla crema

Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

 

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm