Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

 

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Bistecca-alla-fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.

Läs mer