Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.