Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!