Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink

Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.

 

Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!

 

Ingredienser:

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
  • 6 cl färsk apelsinjuice
  • Prosecco efter smak

 

Gör så här:

Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink

Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.

 

Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!

 

Ingredienser:

  • 3 cl gin
  • 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
  • 6 cl färsk apelsinjuice
  • Prosecco efter smak

 

Gör så här:

Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer