Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris
En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget. Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
600 gr grön sparris Olivolja 400 gr Burrata ½ tsk riven muskot 250 gr färska lasagneplattor 80 gr riven Parmigiano 1 hackad schalottenlök Salt Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering. BUON APPETITO! Läs också:Spaghetti con pesto alla genovese e burrataVi gillar Burrata!
Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris
En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.
Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
- 600 gr grön sparris
- Olivolja
- 400 gr Burrata
- ½ tsk riven muskot
- 250 gr färska lasagneplattor
- 80 gr riven Parmigiano
- 1 hackad schalottenlök
- Salt
Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:
Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.
Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.
Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.
Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.
Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering.
BUON APPETITO!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Affogato – dränkt gelato
Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
Soppa på linser från Castelluccio
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.