Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget. Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt
 Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering. BUON APPETITO! Läs också:Spaghetti con pesto alla genovese e burrataVi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

 

Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):

  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt

Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:

Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.

Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.

Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.

Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.

Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering.

 

BUON APPETITO!

 

Läs också:

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Vi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Read More

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Read More

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…

Read More

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno…

Read More