Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget. Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt
 Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering. BUON APPETITO! Läs också:Spaghetti con pesto alla genovese e burrataVi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

 

Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):

  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt

Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:

Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.

Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.

Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.

Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.

Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering.

 

BUON APPETITO!

 

Läs också:

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Vi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gulasch triestino

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och den ungerska är att denna ska ha lika mycket kött som lök och konsistensen...

Läs mer

L’iniezione di limone

L’iniezione di limone

En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.

Läs mer

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök ...

Läs mer

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer