Crema di mascarpone con fragoleMascarponekräm med jordgubbar
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? Sätt på dig förklädet och håll i dig, för här kommer det att gå undan. På mindre än en halvtimme så har du fixat en Crema di mascarpone con fragole – Mascarponekräm med jordgubbar som är så god att du kommer att vilja göra den igen och igen och igen!
Ingredienser till Crema di mascarpone con fragole:
- 250 gr jordgubbar
- 6 söta kakor av valfri sort
- 400 gr Mascarpone
- 120 gr socker
- 4 ägg
Gör så här:
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggvitorna väldigt hårt. Lägg äggulorna och sockret i en skål och vispa dem med elvisp tills blandningen är skummig och krämig.
Vispa mascarponen mjuk och smidig i en skål med en sked, tillsätt sedan ägg- och sockerblandningen och blanda väl tills du får en homogen kräm.
Vänd ner den vispade äggvitan i krämen med försiktiga rörelser till de allt blandats ordentligt.
Skölj jordgubbarna och skär ner dem i mindre bitar. Smula sönder kakorna grovt med händerna.
Ta fram glas eller andra portionsformar till serveringen. Lägg lite mascarponekräm i botten av glaset, sen ett lager av hackade jordgubbar och kakbitar och täck med mer mascarponekräm. Avsluta med hela och hackade jordgubbar och smulade kakor.
Svårare än så är det inte – desserten är klar att njutas av!
Krämen kan förberedas i förväg, men lägg inte upp i glasen för tidigt. Då kan kakbitarna bli för mjuka och saft från jordgubbarna missfärga krämen. BUON APPETITO!
Crema di mascarpone con fragoleMascarponekräm med jordgubbar
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? Sätt på dig förklädet och håll i dig, för här kommer det att gå undan. På mindre än en halvtimme så har du fixat en Crema di mascarpone con fragole – Mascarponekräm med jordgubbar som är så god att du kommer att vilja göra den igen och igen och igen!
Ingredienser till Crema di mascarpone con fragole:
- 250 gr jordgubbar
- 6 söta kakor av valfri sort
- 400 gr Mascarpone
- 120 gr socker
- 4 ägg
Gör så här:
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggvitorna väldigt hårt. Lägg äggulorna och sockret i en skål och vispa dem med elvisp tills blandningen är skummig och krämig.
Vispa mascarponen mjuk och smidig i en skål med en sked, tillsätt sedan ägg- och sockerblandningen och blanda väl tills du får en homogen kräm.
Vänd ner den vispade äggvitan i krämen med försiktiga rörelser till de allt blandats ordentligt.
Skölj jordgubbarna och skär ner dem i mindre bitar. Smula sönder kakorna grovt med händerna.
Ta fram glas eller andra portionsformar till serveringen. Lägg lite mascarponekräm i botten av glaset, sen ett lager av hackade jordgubbar och kakbitar och täck med mer mascarponekräm. Avsluta med hela och hackade jordgubbar och smulade kakor.
Svårare än så är det inte – desserten är klar att njutas av!
Krämen kan förberedas i förväg, men lägg inte upp i glasen för tidigt. Då kan kakbitarna bli för mjuka och saft från jordgubbarna missfärga krämen. BUON APPETITO!
Fler italienska desserter !
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Semifreddo
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione