Lasagne con zucca e stracciatellaLasagne med pumpa och stracciatella 

En härlig, vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata mjukheten och fräschören hos stracciatella. Buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr pumpa
  • 1 lök
  • 250 gr lasagneplattor
  • 350 gr stracciatella
  • rikligt med riven parmesan
  • 350 ml värmd mjölk
  • 25 gr smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt & peppar

 

Gör så här:

Skala pumpan, ta bort kärnorna och skär den i tärningar. Lägg pumpan i en non-stickpanna tillsammans med löken, lite olja och två glas vatten. Låt koka i 20–25 minuter på låg värme under lock. Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs tills pumpan är kokt och mjuk. Mosa blandningen med en gaffel, salta efter smak och låt det svalna.

 

Dags att göra en béchamelsås. Smält smöret i en kastrull på låg värme, tillsätt mjölet, rosta det i några sekunder, rör om med en träslev och häll till sist i den varma mjölken lite i taget till såsen fått rätt konsistens. Salta och peppra.

 

Ta fram en ugnsform och täck botten med ett lager béchamelsås, och sedan lasagneplattor. Täck plattorna med pumpa, stracciatella, parmesan och ytterligare lite sås. Fortsätt att varva flera lager av pasta, pumpa, stracciatella, parmesan och sås. Det sista lagret kommer enbart att bestå av pasta, béchamel och parmesan.

 

Sätt på ugnen till 200°. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 30 minuter. Ta sedan bort folien och fortsätt tillagningen i 220° i ytterligare 10 minuter eller tills ytan är vackert gyllene.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lasagne con zucca e stracciatellaLasagne med pumpa och stracciatella

En härlig, vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata mjukheten och fräschören hos stracciatella. Buonissimo!

 

Ingredienser:

  • 400 gr pumpa
  • 1 lök
  • 250 gr lasagneplattor
  • 350 gr stracciatella
  • rikligt med riven parmesan
  • 350 ml värmd mjölk
  • 25 gr smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Salt & peppar

Gör så här:

Skala pumpan, ta bort kärnorna och skär den i tärningar. Lägg pumpan i en non-stickpanna tillsammans med löken, lite olja och två glas vatten. Låt koka i 20–25 minuter på låg värme under lock. Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs tills pumpan är kokt och mjuk. Mosa blandningen med en gaffel, salta efter smak och låt det svalna.

 

Dags att göra en béchamelsås. Smält smöret i en kastrull på låg värme, tillsätt mjölet, rosta det i några sekunder, rör om med en träslev och häll till sist i den varma mjölken lite i taget till såsen fått rätt konsistens. Salta och peppra.

 

Ta fram en ugnsform och täck botten med ett lager béchamelsås, och sedan lasagneplattor. Täck plattorna med pumpa, stracciatella, parmesan och ytterligare lite sås. Fortsätt att varva flera lager av pasta, pumpa, stracciatella, parmesan och sås. Det sista lagret kommer enbart att bestå av pasta, béchamel och parmesan.

 

Sätt på ugnen till 200°. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 30 minuter. Ta sedan bort folien och fortsätt tillagningen i 220° i ytterligare 10 minuter eller tills ytan är vackert gyllene.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer stracciatella !

Pasta-al-forno-alla-tranese

Pasta al forno alla tranese

Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...

Läs mer

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer