Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

 

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Läs mer

Bellini

Bellini

Drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

Läs mer