Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:
  • 250 gr kycklinglever
  • 20 gr smör
  • Salt och peppar
  • 250 gr pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano
 Ingredienser till blandningen:
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
 Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs recept

Pesto-alla-genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…

Läs recept

Risotto-con-zucchine-pancetta-e-taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…

Läs recept

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…

Läs recept