Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

 

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…

Read More

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära…

Read More

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på…

Read More

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm.…

Read More