Pappardelle e fegatini

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

 

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:

  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano

 

Ingredienser till blandningen:

  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör så här:

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.

 

Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.

 

Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.

 

Läs också:

Recept på soppor!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Läs mer

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

Läs mer

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

Sgroppino-al-limone

Sgroppino al limone

En enkel drink som passar perfekt en varm sommarkväll. Gör så här: Blanda citronsorbet och vodka i en mixer ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm