Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
250 g kycklinglever 20 g smör Salt och peppar 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle) 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong Massor av riven parmigiano eller grana padano Ingredienser till blandningen:
4 msk hackad persilja 1 msk rivet citronskal 1 liten pressad vitlöksklyfta 1 finhackad sardell (kan uteslutas) Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
250 g kycklinglever 20 g smör Salt och peppar 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle) 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong Massor av riven parmigiano eller grana padano Ingredienser till blandningen:
4 msk hackad persilja 1 msk rivet citronskal 1 liten pressad vitlöksklyfta 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Panforte – italiensk nougatkaka
Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…