Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:
  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano
 Ingredienser till blandningen:
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
 Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto

Ingredienser:
  • 250 g kycklinglever
  • 20 g smör
  • Salt och peppar
  • 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
  • 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
  • Massor av riven parmigiano eller grana padano
 Ingredienser till blandningen:
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad sardell (kan uteslutas)

Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Läs recept

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept