Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
250 gr kycklinglever 20 gr smör Salt och peppar 250 gr pappardelle (alt. Tagliatelle) 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong Massor av riven parmigiano eller grana padano Ingredienser till blandningen:
4 msk hackad persilja 1 msk rivet citronskal 1 liten pressad vitlöksklyfta 1 finhackad sardell (kan uteslutas) Gör så här:Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost. Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen. Läs också:Recept på soppor! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...
Fyra fantastiska recept !
Saltimbocca alla romana
Recept,Fläsk,Kalvkött,Peter Nordin
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…
Insalata golosa con noci e mele
Recept,Vegetariskt,Sallader,Sommar
Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…