Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Pappardelle e FegatiniPappardelle med kycklinglever från Veneto
Ingredienser:
- 250 g kycklinglever
- 20 g smör
- Salt och peppar
- 250 g pappardelle (alt. Tagliatelle)
- 1 liter svag kyckling- eller köttbuljong
- Massor av riven parmigiano eller grana padano
Ingredienser till blandningen:
- 4 msk hackad persilja
- 1 msk rivet citronskal
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad sardell (kan uteslutas)
Gör så här:
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen, lägg i pastan, rör om väl och tillsätt levern efter två minuter. Koka pastan al dente och servera den rykande varm tillsammans med buljongen och massor av riven ost.
Hacka eller mixa fint och toppa varje köttbit med lite av blandningen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...