Grundrecept: Gnocchi di patate

Gnocchi! Denna älskade och klassiska rätt. Detta är ett grundrecept på Gnocchi di patate, Gnocchi med potatis, som sedan går att tillagas enligt dina önskemål. Du hittar inspiration längst ned i receptet.

 

Ingredienser:

  • 300g mjöl (kan behövas mer)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 kg potatis (mjölig eller röd potatis)
  • Ev. muskotnöt

 

Gör så här:

Skölj potatisen och koka den i ca 30 minuter eller tills den är väldigt mjuk. Häll av potatisen och låt dem svalna något. Skala och pressa med en potatispress medan de fortfarande är varma.

 

Lägg den pressade potatisen på en arbetsyta och tillsätt mjöl, salt och ev. muskot. Addera ägget och blanda, först med en gaffel och sedan med händerna. Arbeta blandningen, inte för länge men tills det är en mjuk och inte klibbig.

 

! Beroende på typ av potatis och dess fuktighet kan också mängden mjöl variera. Det kan därför vara nödvändigt att tillsätta lite mer mjöl. Addera isåfall lite mjöl i taget då för mycket mjöl gör gnocchin seg.

 

Skär degen i 4-5 delar på en mjölad arbetsyta. Rulla varje del tills du får långa korvar med en tjocklek på drygt ett finger. Skär dem sedan i centimeterlånga bitar.

 

Rulla alla bitarna och använd en gnocchi-bräda för att skapa mönster. Det fungerar också att trycka till med en gaffel. Lägg dem på en mjölad yta innan du tillagar dem enligt valfritt recept.

 

Kom ihåg!

Gnocchi går att frysa in. Bred ut dem på en lätt mjölad bricka med plast runt. Frys in på detta sätt för att undvika att de klibbar ihop. När gnocchin sen har fryst kan du ta bort brickan och förvara dem i påsar. När de sen ska tillagas kan du koka dem direkt från frysen för bästa resultat.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Grundrecept: Gnocchi di patate

Gnocchi! Denna älskade och klassiska rätt. Detta är ett grundrecept på Gnocchi di patate, Gnocchi med potatis, som sedan går att tillagas enligt dina önskemål. Du hittar inspiration längst ned i receptet.

 

Ingredienser:

  • 300g mjöl (kan behövas mer)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 kg potatis (mjölig eller röd potatis)
  • Ev. muskotnöt
Marco Colicchio

Gör så här:

Skölj potatisen och koka den i ca 30 minuter eller tills den är väldigt mjuk. Häll av potatisen och låt dem svalna något. Skala och pressa med en potatispress medan de fortfarande är varma.

 

Lägg den pressade potatisen på en arbetsyta och tillsätt mjöl, salt och ev. muskot. Addera ägget och blanda, först med en gaffel och sedan med händerna. Arbeta blandningen, inte för länge men tills det är en mjuk och inte klibbig.

 

! Beroende på typ av potatis och dess fuktighet kan också mängden mjöl variera. Det kan därför vara nödvändigt att tillsätta lite mer mjöl. Addera isåfall lite mjöl i taget då för mycket mjöl gör gnocchin seg.

 

Skär degen i 4-5 delar på en mjölad arbetsyta. Rulla varje del tills du får långa korvar med en tjocklek på drygt ett finger. Skär dem sedan i centimeterlånga bitar.

 

Rulla alla bitarna och använd en gnocchi-bräda för att skapa mönster. Det fungerar också att trycka till med en gaffel. Lägg dem på en mjölad yta innan du tillagar dem enligt valfritt recept.

 

Kom ihåg!

Gnocchi går att frysa in. Bred ut dem på en lätt mjölad bricka med plast runt. Frys in på detta sätt för att undvika att de klibbar ihop. När gnocchin sen har fryst kan du ta bort brickan och förvara dem i påsar. När de sen ska tillagas kan du koka dem direkt från frysen för bästa resultat.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Inspiration gnocchi !

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt…

Läs mer

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med…

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…

Läs mer

Inspiration gnocchi !

Gnocchi filanti alla sorrentina
Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Smorstekt-Gnocchi-med-parmesan
Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer