Grundrecept: Gnocchi di patate
Gnocchi! Denna älskade och klassiska rätt. Detta är ett grundrecept på Gnocchi di patate, Gnocchi med potatis, som sedan går att tillagas enligt dina önskemål. Du hittar inspiration längst ned i receptet.
Ingredienser:
- 300g mjöl (kan behövas mer)
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 kg potatis (mjölig eller röd potatis)
- Ev. muskotnöt
Gör så här:
Skölj potatisen och koka den i ca 30 minuter eller tills den är väldigt mjuk. Häll av potatisen och låt dem svalna något. Skala och pressa med en potatispress medan de fortfarande är varma.
Lägg den pressade potatisen på en arbetsyta och tillsätt mjöl, salt och ev. muskot. Addera ägget och blanda, först med en gaffel och sedan med händerna. Arbeta blandningen, inte för länge men tills det är en mjuk och inte klibbig.
! Beroende på typ av potatis och dess fuktighet kan också mängden mjöl variera. Det kan därför vara nödvändigt att tillsätta lite mer mjöl. Addera isåfall lite mjöl i taget då för mycket mjöl gör gnocchin seg.
Skär degen i 4-5 delar på en mjölad arbetsyta. Rulla varje del tills du får långa korvar med en tjocklek på drygt ett finger. Skär dem sedan i centimeterlånga bitar.
Rulla alla bitarna och använd en gnocchi-bräda för att skapa mönster. Det fungerar också att trycka till med en gaffel. Lägg dem på en mjölad yta innan du tillagar dem enligt valfritt recept.
Kom ihåg!
Gnocchi går att frysa in. Bred ut dem på en lätt mjölad bricka med plast runt. Frys in på detta sätt för att undvika att de klibbar ihop. När gnocchin sen har fryst kan du ta bort brickan och förvara dem i påsar. När de sen ska tillagas kan du koka dem direkt från frysen för bästa resultat.
Grundrecept: Gnocchi di patate
Gnocchi! Denna älskade och klassiska rätt. Detta är ett grundrecept på Gnocchi di patate, Gnocchi med potatis, som sedan går att tillagas enligt dina önskemål. Du hittar inspiration längst ned i receptet.
Ingredienser:
- 300g mjöl (kan behövas mer)
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 kg potatis (mjölig eller röd potatis)
- Ev. muskotnöt
Gör så här:
Skölj potatisen och koka den i ca 30 minuter eller tills den är väldigt mjuk. Häll av potatisen och låt dem svalna något. Skala och pressa med en potatispress medan de fortfarande är varma.
Lägg den pressade potatisen på en arbetsyta och tillsätt mjöl, salt och ev. muskot. Addera ägget och blanda, först med en gaffel och sedan med händerna. Arbeta blandningen, inte för länge men tills det är en mjuk och inte klibbig.
! Beroende på typ av potatis och dess fuktighet kan också mängden mjöl variera. Det kan därför vara nödvändigt att tillsätta lite mer mjöl. Addera isåfall lite mjöl i taget då för mycket mjöl gör gnocchin seg.
Skär degen i 4-5 delar på en mjölad arbetsyta. Rulla varje del tills du får långa korvar med en tjocklek på drygt ett finger. Skär dem sedan i centimeterlånga bitar.
Rulla alla bitarna och använd en gnocchi-bräda för att skapa mönster. Det fungerar också att trycka till med en gaffel. Lägg dem på en mjölad yta innan du tillagar dem enligt valfritt recept.
Kom ihåg!
Gnocchi går att frysa in. Bred ut dem på en lätt mjölad bricka med plast runt. Frys in på detta sätt för att undvika att de klibbar ihop. När gnocchin sen har fryst kan du ta bort brickan och förvara dem i påsar. När de sen ska tillagas kan du koka dem direkt från frysen för bästa resultat.
Inspiration gnocchi !
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt…
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med…
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…
Inspiration gnocchi !
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...
Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli
Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!