Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorinoSallad på bondbönor och pecorino-ost från Rom i Italien

I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av den goda och smakrika osten Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen eller sommarsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Fontana Candida Frascati. Här får du ett recept på en italiensk fantastisk rätt - Insalata di fave e pecorino! Ingredienser till Insalata di fave e pecorino:
  • Färska bondbönor, plockade ur skidan, kan serveras råa eller lätt kokta
  • Ett par späda selleristjälkar
  • En rejäl näve ruccola
  • Färsk mynta
  • Pecorino romano
  • Pressad citron
  • Olivolja
  • Salt & peppar
 Skär sellerin i tunna skivor eller tändsticksstora stavar. Blanda med bönör och ruccola och en enkel dressing på citron, olivolja, salt och peppar. Krydda efter behag. Hyvla strimlor av en god pecorino över salladen och servera! Buon appetito! Smaklig måltid! Läs också:Recept på Insalata Caprese!Vegetariska recept!Recept på olika förrätter!Recept på sallader! För dig som gillar pecorino kan du också läsa artikeln "Vi gillar Pecorino!" (där du även hittar fler recept med den italienska favoritosten) Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Viner

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska vita vinet som vuxit i den porösa vulkanjorden i Frascati – bara 40 minuters bilresa...

Read More

Fyra fantastiska recept !

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm