Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto
Ingredienser Pasta e fagioli:
200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar 1 stjälk finhackad bladselleri 1 finhackad gul lök 1 finhackad morot 1 medelstor potatis, skalad och hackad 2 tomater, skalade och hackade Salt och nymalen peppar 150 gr bigoli, penne eller annan pasta Olivolja extra vergine Riven parmigiano eller grana padano Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4 / 5. Antal recensioner 2
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4 / 5. Antal recensioner 2
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Costolette di Maiale all’arancia
Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna…
Cannoli från Sicilien
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…