Pasta e FagioliSoppa med pasta och bönor från Veneto

Ingredienser Pasta e fagioli:
  • 200 gr torkade borlotti- eller vita bönor, blötlagda över natten
  • 100 gr rökt sidfläsk utan svål, hackat i tärningar
  • 1 stjälk finhackad bladselleri
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad morot
  • 1 medelstor potatis, skalad och hackad
  • 2 tomater, skalade och hackade
  • Salt och nymalen peppar
  • 150 gr bigoli, penne eller annan pasta
  • Olivolja extra vergine
  • Riven parmigiano eller grana padano
 Gör så här:Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten så att det täcker och sjud ca 2 timmar eller tills bönorna är mjuka. Ta några matskedar av bönorna och kör i en mixer. Lägg tillbaka massan i soppan. Tillsätt salt, peppar och pasta och koka ca 10 minuter tills pastan är klar. Servera soppan varm med lite nymalen peppar och några droppar olivolja i varje tallrik. Strö osten över soppan. Njut av Pasta e fagioli! Läs också:Recept på sopporRecept på vegetariska maträtter Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Insalata di Cavolo Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…

Läs recept

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…

Läs recept

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…

Läs recept

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…

Läs recept