Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
Tomater av god kvallitet mozarella basilika olivolja salt och peppar Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito! Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella
Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.
Ingredienser:
- Tomater av god kvallitet
- mozarella
- basilika
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella
Fyra fantastiska recept !
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Insalata di Finocchi e Arance
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...
Ribollita – bönsoppa från Toscana
Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.
Estate crudele (Cruel summer)
Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.