Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre. Ingredienser:
Tomater av god kvallitet mozarella basilika olivolja salt och peppar Gör så här:Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito! Läs också:Spaghetti alla SorrentoMozzarella med fikon och prosciuttoVi gillar Mozzarella
Insalata capreseTomat- och mozzarellasallad från Capri
Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla raffinemang – där ett plus ett blir mer än tre.
Ingredienser:
- Tomater av god kvallitet
- mozarella
- basilika
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Skiva tomater och mozzarella. Plocka blad från basilika. Varva skivorna på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med basilka, salt och peppar. Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti alla Sorrento
Mozzarella med fikon och prosciutto
Vi gillar Mozzarella
Fyra fantastiska recept !
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...