Limoncellotryffel
Text av: Peter Nordin
Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.
Ingredienser:
- ½ vaniljstång delad och urskrapad
- ½ dl grädde
- ½ dl limoncello
- 40 g honung
- 500 g vit choklad
- 50 g smör mjukt
Gör så här:
Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.
Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.
Avslutning
Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.
Limoncellotryffel
Text av: Peter Nordin
Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.
Ingredienser:
- ½ vaniljstång delad och urskrapad
- ½ dl grädde
- ½ dl limoncello
- 40 g honung
- 500 g vit choklad
- 50 g smör mjukt
Gör så här:
Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.
Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.
Avslutning
Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.
Mer italiensk jul !
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Insalata di Finocchi e Arance
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.