Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Text av: Peter Nordin

 

Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.

 

Ingredienser:

  • ½ vaniljstång delad och urskrapad
  • ½ dl grädde
  • ½ dl limoncello
  • 40 g honung
  • 500 g vit choklad
  • 50 g smör mjukt

 

Gör så här:

Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.

Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.

 

Avslutning

Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncellotryffel

Text av: Peter Nordin

 

Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.

 

Ingredienser:

  • ½ vaniljstång delad och urskrapad
  • ½ dl grädde
  • ½ dl limoncello
  • 40 g honung
  • 500 g vit choklad
  • 50 g smör mjukt

Gör så här:

Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.

Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.

 

Avslutning

Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm