Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts
Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!
Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:
- 4 portioner valfri pastasort
- 120 gr potatis
- 100 gr gröna bönor (haricots verts)
- Pesto efter smak (Recept här)
Gör så här:
Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!
Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo
Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts
Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!
Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:
- 4 portioner valfri pastasort
- 120 gr potatis
- 100 gr gröna bönor (haricots verts)
- Pesto efter smak (Recept här)
Gör så här:
Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!
Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo
Fyra fantastiska recept !
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Röror till grillat
I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...