Pasta al pesto, patate e fagiolini

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts 

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

 

Gör så här:

Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta al pesto patate e fagioliniPasta med pesto, potatis och haricots verts

Denna pasta pesto med potatis och haricots verts är en värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

 

Ingredienser till Pasta al pesto, patate e fagiolini:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 120 gr potatis
  • 100 gr gröna bönor (haricots verts)
  • Pesto efter smak (Recept här)

 

pesto

Gör så här:
Mortla peston enligt receptet ovan eller använd färdig på burk. Skär potatisen i mindre bitar och koka dem tills de är mjuka. Ansa bönorna och koka dem i ett par minuter. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.

 

Börja med att blanda pesto och pasta ordentligt och rör sedan ner potatis och bönor. Tillsätt lite pastavatten för att få en krämig konsistens. Nu är din Pasta pesto med potatis och haricots verts – Pasta al pesto, patate e fagiolini klart att servera – buon appetito!

 

Läs även: Potatisgnocchi med bräserat kött – Gnocchi con brasatouco di Pollo

 

haricots-verts

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

Tomatsas

Tomatsås – Marinara

Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm