Glassfylld panettone
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad.
Recept av: Lena Martoglio Bomler
Ingredienser:
- 1 panettone.
- 1 stort paket chokladglass
- 1 stort paket gräddglass vanilj
- 1 chokladkaka 70% mörk choklad
- Eventuellt likör för pensling
Gör så här:
Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.
Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.
Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord
Glassfylld panettone
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad.
Recept av: Lena Martoglio Bomler
Ingredienser:
- 1 panettone.
- 1 stort paket chokladglass
- 1 stort paket gräddglass vanilj
- 1 chokladkaka 70% mörk choklad
- Eventuellt likör för pensling
Gör så här:
Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.
Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.
Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord
Mer italiensk jul !
Insalata di Finocchi e Arance
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på julfirande med en apertivo med julig touch. Denna drink är söt, bitter och fräsch
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.