Bildkälla: Galup

Bildkälla: Galup

Bildkälla: Galup

Glassfylld panettone

Ingredienser:- 1 panettone.- 1 stort paket chokladglass- 1 stort paket gräddglass vanilj- 1 chokladkaka 70% mörk choklad- Eventuellt likör för pensling Gör så här:Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.Lägg tillbaka ”hatten”. Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras. 
Recept av: Lena Bomler

Viner

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso. En fullblodsripasso för…

Rekommenderat

Rött vin Poggio Le Volpi.

Poggio Le Volpi

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Rekommenderat

bolla le poiane

Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest…

Rekommenderat

ferrari

Ferrari

Ferrari Vin grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Torta di nocciola

Torta di nocciola

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…

Läs recept

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs recept

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs recept

Pappardelle con Porcini.

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Läs recept