Bildkälla: Galup

Bildkälla: Galup

Bildkälla: Galup

Glassfylld panettoneRecept av: Lena Bomler

Ingredienser:
  • 1 panettone.
  • 1 stort paket chokladglass
  • 1 stort paket gräddglass vanilj
  • 1 chokladkaka 70% mörk choklad
  • Eventuellt likör för pensling
 Gör så här:Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.Lägg tillbaka ”hatten”. Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras. Läs också:Historien om PanettoneEtt italienskt julbord 
Följ oss på:FacebookInstagramPinterest  

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Viner

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Mer italiensk jul !

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Läs recept