Glassfylld panettone

Recept av: Lena Martoglio Bomler

Ingredienser:

  • 1 panettone.
  • 1 stort paket chokladglass
  • 1 stort paket gräddglass vanilj
  • 1 chokladkaka 70% mörk choklad
  • Eventuellt likör för pensling

 

Gör så här:

Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.

 

Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.

 

Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord

Följ oss på:

 

Glassfylld panettone

Recept av: Lena Martoglio Bomler

Ingredienser:

  • 1 panettone.
  • 1 stort paket chokladglass
  • 1 stort paket gräddglass vanilj
  • 1 chokladkaka 70% mörk choklad
  • Eventuellt likör för pensling

Gör så här:

Skär av ”hatten” ungefär där pappret runt kakan slutar.
Skär ur innanmätet men lämna ca 7 – 8 cm kant.
Ta lite av inneållet, platta ut och lägg i som en botten och tryck till.
Börja med att fylla med chokladglass ca 10 cm.
Pensla eventuellt med lite likör både på kakans insidor och glassen.
Gör en liten botten av innehållet och lägg över glassen.
Täck sedan med vaniljglass, pensla med likör, gör en ny botten osv tills du har kommit hela vägen upp.
Lägg tillbaka ”hatten”.

 

Smält chokladen i vattenbad och häll över kakans hatt.
Ställ kakan i kylskåpet tills den ska serveras.

 

Läs också:
Historien om Panettone
Ett italienskt julbord

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs mer