Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)
 Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Läs recept

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept