Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
1 förpackning Panettone 2 apelsiner Chokladkräm 100 g mörk choklad 1 frp Mascarpone 1 msk flytande honung 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak) Minimaränger (vita) Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
1 förpackning Panettone 2 apelsiner Chokladkräm 100 g mörk choklad 1 frp Mascarpone 1 msk flytande honung 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak) Minimaränger (vita)
Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Mer italiensk jul !
Glassfylld panettone
Recept,Desserter,Italiensk julmat,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…
Pasta med saffran och citron
Recept,Pasta,Italiensk julmat,Vegetariskt
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…
Tiramisú med pepparkakor och rom
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…