Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!
Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.
Ingredienser:
- 1 förpackning Panettone
- 2 apelsiner
- Chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 1 frp Mascarpone
- 1 msk flytande honung
- 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
- Minimaränger (vita)
Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.
Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.
Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.
Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.
Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.
Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.
Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.
Buon appetito!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul
Panettone med apelsin
Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!
Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.
Ingredienser:
- 1 förpackning Panettone
- 2 apelsiner
- Chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 1 frp Mascarpone
- 1 msk flytande honung
- 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
- Minimaränger (vita)
Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.
Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.
Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.
Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.
Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.
Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.
Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.
Buon appetito!
Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone
Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul
Mer italiensk jul !
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Glassfylld panettone
Desserter,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.