Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!

 

Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.

 

Ingredienser:

  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

 

Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.

Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.

Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.

Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.

Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.

Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.

Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.

Buon appetito!

 

Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet!

 

Läs mer om historien bakom julkakan HÄR.

 

Ingredienser:

  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

Gör så här:
Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.

Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung.

Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.

Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.

Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.

Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.

Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.

 

Buon appetito!

 

 

Fler julrecept:
Pasta con zafferano e limone
Risotto Milanese
Glassfylld panettone

 

Besök vår julsida:
Fira en italiensk jul

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Read More

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Read More

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Read More

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Read More