Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)
 Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Panettone med apelsin

Panettone med apelsin är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin och kanderade apelsinskal, oavsett är Panettone med apelsin ett måste på det italienska julbordet! Läs mer om historien bakom julkakan HÄR. Ingredienser:
  • 1 förpackning Panettone
  • 2 apelsiner
  • Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad
  • 1 frp Mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk salta pistagenötter, hackade (efter smak)
  • Minimaränger (vita)

Gör så här:Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå rumstempererad en stund (viktigt att den inte är kall)Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i vattenbad. Låt sedan chokladen svalna i några minuter.Vispa ihop chokladen och mascarpone till en chokladkräm. Häll sedan i flytande honung. Skär Panettone i portionsbitar och lägg på små tallrikar.Riv eller skär apelsin-skalet med en potatisskalare. Ställ åt sidan.Skär ut apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna.Skeda eller spritsa chokladkräm över apelsinklyftorna.Strö över hackade nötter och minimaränger. Lägg till sist på apelsin-skalet som dekor.Buon appetito! Fler julrecept:Pasta con zafferano e limoneRisotto MilaneseGlassfylld panettone Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…

Läs recept

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

Penne-alla-milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept