Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 3 msk citronjuice
- 2 msk kaprisvätska
- 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
- 5–7 droppar tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
- 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
- 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
- 4 msk kapris (Pantelleria)
- ½ citron, finrivet skal
- 2 msk riven parmesan
- salt och peppar
Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.
Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.
Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.
Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 3 msk citronjuice
- 2 msk kaprisvätska
- 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
- 5–7 droppar tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
- 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
- 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
- 4 msk kapris (Pantelleria)
- ½ citron, finrivet skal
- 2 msk riven parmesan
- salt och peppar
Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.
Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.
Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.
Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.
Fyra fantastiska recept !
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.