Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 3 msk citronjuice
- 2 msk kaprisvätska
- 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
- 5–7 droppar tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
- 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
- 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
- 4 msk kapris (Pantelleria)
- ½ citron, finrivet skal
- 2 msk riven parmesan
- salt och peppar
Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.
Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.
Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.
Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm, typ majonnäs är underbar till rostbiff av ljus fin kalv. Passar underbart till min piccata.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 2 äggulor
- 3 msk citronjuice
- 2 msk kaprisvätska
- 1 msk soja Kikoman helst den söta varianten
- 5–7 droppar tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 1–2 dl matolja + extra så majonnäsen blir rätt konsistens
- 150 g tonfisk i olja av bästa kvalitet, från Sicilien
- 8 sardellfiléer fint hackade i olja av bästa kvalitet
- 4 msk kapris (Pantelleria)
- ½ citron, finrivet skal
- 2 msk riven parmesan
- salt och peppar
Gör så här:
Först skall vi göra en majonnäs. Jag gör denna sås i en blender. Lägg äggulorna, citronjuicen, kaprisvätskan, sojan, tabascon och dijonsenapen i blendern. Starta på lägsta möjliga hastighet. Låt allt blandas samman. Slå samman all olja i ett litermått och tillsätt olja sakta i fin stråle så du skapar en emulsion.
Tillsätt övriga ingredienser och öka hastigheten. Mixa så allt blir helt homogent och slätt. För att få en elegant konsistens brukar jag passera såsen genom fin sil.
Smaka av med salt och peppar. Kanske du vill tillsätta extra syra, mer citronjuice? Jag vill gärna att min tonnatosås är tjock och krämig. Kanske du behöver tillsätta extra matolja så såsen tjocknar extra. Låt stå i kylen över natten så alla ingredienser smälter samman.
Tips. Du kan också använda två löskokta ägg, 3–4 min och använda dessa i stället för äggulorna, på så vis blir såsen mer hållbar i kylen.
Fyra fantastiska recept !
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..