Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

 

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.

 

Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)

  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja

Gör så här:

Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.

 

Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!

 

Läs också:

Recept på antipasti.

Crostini di polenta con funghi.

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Läs mer