MILANO – TORINO En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano. Namnet, som ibland förkortas till ”Mi-To”, kommer av födelseorterna för de två ingredienserna, Campari från Milano och Vermouth från Torino.Baserat på detta original har andra klassiska drinkar utvecklats. Addera sodavatten så får du en Americano, med en tredjedel gin blir det en Negroni. Lika enkel att göra som god att dricka: Häll upp lika delar Campari och Vermouth di Torino över is i ett glas. Rör om, garnera med en apelsinskiva och njut av den bittersöta smaken. SALUTE! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
MILANO – TORINO En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano. Namnet, som ibland förkortas till ”Mi-To”, kommer av födelseorterna för de två ingredienserna, Campari från Milano och Vermouth från Torino.Baserat på detta original har andra klassiska drinkar utvecklats. Addera sodavatten så får du en Americano, med en tredjedel gin blir det en Negroni. Lika enkel att göra som god att dricka: Häll upp lika delar Campari och Vermouth di Torino över is i ett glas. Rör om, garnera med en apelsinskiva och njut av den bittersöta smaken. SALUTE! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Fler härliga drinkrecept !
Bombardino
Bombardino, som kan ses som ett italienskt alternativ till…
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Reportage,Vi Gillar,Drinkar,Louise Laurenius
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…