Crostini di Polenta con FunghiGrillad polenta med svamp

Ingredienser (4 pers):- 1 liter vatten- 3 dl (150 gr) polentamjöl (grovt malet majsmjöl)- 1 tsk salt- 3 msk osaltat smör- 1 msk (eller mer vid behov) olivolja- 1 finhackad vitlöksklyfta- 350 – 400 gr färska champinjoner, halverade eller delade i 4 delar beroende på storlek- 1 tsk hacka timjan eller rosmarin- Salt och peppar- 1 hackad tomat- 1 msk hackad bladpersilja Gör så här::Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter. Rör om ofta tills polentan tjocknar och börjar släppa kanterna av kastrullen. Smörj under tiden en ugnssäker form (ca 30 * 23 cm) med olja. Häll den färdiga polentan i formen och bred ut den med en stekspade som doppats i kallt vatten. Låt polentan svalna i rumstemperatur tills den stelnat, i ungefär en timme, eller täck över den med plastfolie och ställ den i kylen över natten. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken under omrörning tills den har fått lite färg, i ungefär 30 sekunder. Rör ner champinjoner, timjan el rosmarin, salt och peppar. Fortsätt att fräsa och röra om ofta tills champinjonerna blir bruna, i ungefär 10 minuter. Tillsätt tomaten och koka ihop röran i ytterligare cirka 10 minuter. Rör ner persiljan och lyft av stekpannan från värmen. Lägg på ett lock och håll den varm. Sätt på ugnsgrillen. Skär polentan i portionsbitar, ca 8 st, och pensla dem med olivolja på båda sidor. Lägg dem på en bakplåt. Grilla dem i ungefär 3 minuter på varje sida eller tills de är knapriga och gyllenbruna på ytan. Fördela svampröran på skivorna och strö över lite extra persilja innan servering. 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. 1

Inget betyg än så länge

casalforte

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Rekommenderat

Villa Cardea Aperitivo

Villa Cardea Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som har…

Rekommenderat

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso. En fullblodsripasso för…

Rekommenderat

bolla le poiane

Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs recept

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…

Läs recept

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs recept

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…

Läs recept