Crostini di Polenta con FunghiGrillad polenta med svamp
Ingredienser Crostini di Polenta con Funghi: (4 pers)
1 liter vatten 3 dl (150 gr) polentamjöl (grovt malet majsmjöl) 1 tsk salt 3 msk osaltat smör 1 msk (eller mer vid behov) olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta 350 – 400 gr färska champinjoner, halverade eller delade i 4 delar beroende på storlek 1 tsk hacka timjan eller rosmarin Salt och peppar 1 hackad tomat 1 msk hackad bladpersilja Gör så här:Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter. Rör om ofta tills polentan tjocknar och börjar släppa kanterna av kastrullen. Smörj under tiden en ugnssäker form (ca 30 * 23 cm) med olja. Häll den färdiga polentan i formen och bred ut den med en stekspade som doppats i kallt vatten. Låt polentan svalna i rumstemperatur tills den stelnat, i ungefär en timme, eller täck över den med plastfolie och ställ den i kylen över natten. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken under omrörning tills den har fått lite färg, i ungefär 30 sekunder. Rör ner champinjoner, timjan el rosmarin, salt och peppar. Fortsätt att fräsa och röra om ofta tills champinjonerna blir bruna, i ungefär 10 minuter. Tillsätt tomaten och koka ihop röran i ytterligare cirka 10 minuter. Rör ner persiljan och lyft av stekpannan från värmen. Lägg på ett lock och håll den varm. Sätt på ugnsgrillen. Skär polentan i portionsbitar, ca 8 st, och pensla dem med olivolja på båda sidor. Lägg dem på en bakplåt. Grilla dem i ungefär 3 minuter på varje sida eller tills de är knapriga och gyllenbruna på ytan. Fördela svampröran på skivorna och strö över lite extra persilja innan servering. Läs också:Lasagne con burrata e aspargiVi gillar Burrata!Pasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Crostini di Polenta con FunghiGrillad polenta med svamp
Ingredienser Crostini di Polenta con Funghi: (4 pers)
1 liter vatten 3 dl (150 gr) polentamjöl (grovt malet majsmjöl) 1 tsk salt 3 msk osaltat smör 1 msk (eller mer vid behov) olivolja 1 finhackad vitlöksklyfta 350 – 400 gr färska champinjoner, halverade eller delade i 4 delar beroende på storlek 1 tsk hacka timjan eller rosmarin Salt och peppar 1 hackad tomat 1 msk hackad bladpersilja
Gör så här:Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter. Rör om ofta tills polentan tjocknar och börjar släppa kanterna av kastrullen. Smörj under tiden en ugnssäker form (ca 30 * 23 cm) med olja. Häll den färdiga polentan i formen och bred ut den med en stekspade som doppats i kallt vatten. Låt polentan svalna i rumstemperatur tills den stelnat, i ungefär en timme, eller täck över den med plastfolie och ställ den i kylen över natten. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken under omrörning tills den har fått lite färg, i ungefär 30 sekunder. Rör ner champinjoner, timjan el rosmarin, salt och peppar. Fortsätt att fräsa och röra om ofta tills champinjonerna blir bruna, i ungefär 10 minuter. Tillsätt tomaten och koka ihop röran i ytterligare cirka 10 minuter. Rör ner persiljan och lyft av stekpannan från värmen. Lägg på ett lock och håll den varm. Sätt på ugnsgrillen. Skär polentan i portionsbitar, ca 8 st, och pensla dem med olivolja på båda sidor. Lägg dem på en bakplåt. Grilla dem i ungefär 3 minuter på varje sida eller tills de är knapriga och gyllenbruna på ytan. Fördela svampröran på skivorna och strö över lite extra persilja innan servering. Läs också:Lasagne con burrata e aspargiVi gillar Burrata!Pasta-recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Burrata med grillad persika
Recept,Förrätter / Antipasti,Vegetariskt,Burrata
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Tagliata di Manzo
Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till…
Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…