Agnello al forno con patate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten! Ingredienser: (4 pers)
1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm 1 kg potatis 1 vårlök 3 – 4 vitlöksklyftor Saften från 1 citron 2 dl vatten Ca 1 dl torrt vitt vin 3 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 st salviablad 2 st lagerblad 5 st enbär Salt & svartpeppar efter smak Olivolja extra vergine Gör så här:Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C. Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén. Buon Appetito!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 16
Inget betyg än så länge
Agnello al forno conpatate
Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer. Det ger mer smak till rätten!
Ingredienser: (4 pers)
1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm 1 kg potatis 1 vårlök 3 – 4 vitlöksklyftor Saften från 1 citron 2 dl vatten Ca 1 dl torrt vitt vin 3 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 st salviablad 2 st lagerblad 5 st enbär Salt & svartpeppar efter smak Olivolja extra vergine
Gör så här:Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C. Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén. Buon Appetito!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 16
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Pappardelle con Porcini
Recept,Pasta,Vegetariskt,Svamp
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…
Soppa på linser från Castelluccio
Recept,Soppor,Vegetariskt,Peter Nordin
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…