Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer.  Det ger mer smak till rätten!

 

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
  • 1 kg potatis
  • 1 vårlök
  • 3 – 4 vitlöksklyftor
  • Saften från 1 citron
  • 2 dl vatten
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • 3 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 st salviablad
  • 2 st lagerblad
  • 5 st enbär
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • Olivolja extra vergine

 

Gör så här:

Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.

 

Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.

 

Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Agnello al forno conpatate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis lagas i samma panna i ugnen med en härlig kryddning av örter, citron, vitlök och enbär! I Italien tillagar man gärna köttet med benen och använder olika styckningsdetaljer.  Det ger mer smak till rätten!

 

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 kg lamm med ben, t.ex. stek, lägg, bringa mm
  • 1 kg potatis
  • 1 vårlök
  • 3 – 4 vitlöksklyftor
  • Saften från 1 citron
  • 2 dl vatten
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • 3 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 st salviablad
  • 2 st lagerblad
  • 5 st enbär
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • Olivolja extra vergine

Gör så här:

Börja med att blanda en marinad till lammbitarna. Blanda citronsaft, vitt vin, krossade enbär, krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salvia. Blanda med lammköttet i en skål eller påse och låt köttet marinera i minst 30 minuter men gärna 3 – 4 timmar. Värm ugnen på 200 ° C.

 

Ansa vårlöken och skär den i strimlor på längden och dela dem sedan på hälften. Dela potatisen i halvor och lägg dem i en lätt oljad ugnsform tillsammans med vårlöken. Ta bort vitlöksklyftorna från marinaden och lägg sedan lammet med marinaden ovanpå potatisen. Tillsätt timjan, rosmarin och lite av vattnet. Krydda med olivolja, salt och peppar.

 

Tillaga i ugnen i ca 1 ½ timme. Du kan behöva tillsätta mer vatten under tillagningen och eventuellt täcka över med folie om lammet tillagas snabbare än potatisen. Sila av stekskyn och servera separat. Eventuellt kan du mixa den med olivolja och färska myntablad för en vårgrön sås. Ställ fram hela formen med lamm, lök och potatis direkt på bordet eller buffén.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Läs mer