Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen: