Polenta med gorgonzola

Ingredienser Polenta e Gorgonzola:
  • 300 gr majsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ liter vatten
  • 75 gr smör
  • Peppar
  • 250 gr gorgonzola
 Gör Polenta e Gorgonzola så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl och vatten i en mycket stor kastrull (det måste finnas gott om plats eftersom mjölet sväller mycket) och rör om kraftigt. Tillsätt salt och låt blandningen långsamt koka upp, men rör hela tiden livligt så att det inte bildas några klumpar (OBS! mycket viktigt). Koka några minuter under omrörning och häll sedan massan i en smord form. Täck med folie och grädda en dryg timme i ugnen. Rör i smör och peppar när gröten är färdig. Höj värmen på ugnen till 220 grader.Häll ett lager polenta i en smord form, täck med ett lager ostbitar och fortsätt sedan att varva polenta och ost. Det sista lagret ska vara polenta. Grädda tills ytan är vackert brun.Serveringsförslag: tillsammans med skivor av lufttorkad skinka. Läs också:Recept på sopporVi gillar gorgonzolaPolenta - från fattigmansmat till trendmiddag Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Polenta med gorgonzola

Ingredienser Polenta e Gorgonzola:
  • 300 gr majsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 ½ liter vatten
  • 75 gr smör
  • Peppar
  • 250 gr gorgonzola

Gör Polenta e Gorgonzola så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl och vatten i en mycket stor kastrull (det måste finnas gott om plats eftersom mjölet sväller mycket) och rör om kraftigt. Tillsätt salt och låt blandningen långsamt koka upp, men rör hela tiden livligt så att det inte bildas några klumpar (OBS! mycket viktigt). Koka några minuter under omrörning och häll sedan massan i en smord form. Täck med folie och grädda en dryg timme i ugnen. Rör i smör och peppar när gröten är färdig. Höj värmen på ugnen till 220 grader.Häll ett lager polenta i en smord form, täck med ett lager ostbitar och fortsätt sedan att varva polenta och ost. Det sista lagret ska vara polenta. Grädda tills ytan är vackert brun.Serveringsförslag: tillsammans med skivor av lufttorkad skinka. Läs också:Recept på sopporVi gillar gorgonzolaPolenta - från fattigmansmat till trendmiddag Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs recept

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor…

Läs recept

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…

Läs recept