Varm Bruschetta

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito! 
Ingredienser:
  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  
Gör så här:
 Sätt ugnen på 225 C.Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata Läs också:Recept på kall bruschettaVi gillar burrata! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Varm Bruschetta

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito! 
Ingredienser:
  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vilök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
 Sätt ugnen på 225 C.Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata Läs också:Recept på kall bruschettaVi gillar burrata! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs recept

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…

Läs recept

Fusilli-con-pesto-invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…

Läs recept

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…

Läs recept