Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

 

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Varm bruschetta med burrata och tomat

Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!

Ingredienser:

  • Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
  • 2 st burrata (alternativt mozarella)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 300 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.

Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.

Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata

 

Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer