Varm bruschetta med burrata och tomat
Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 2 st burrata (alternativt mozarella)
- 1-2 klyftor vitlök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.
Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata
Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!
Varm bruschetta med burrata och tomat
Varm Bruschetta med burrata är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Detta är en bruschetta-variant som passar perfekt som tilltugg på julfesten! Buon appetito!
Ingredienser:
- Valfritt bröd, förslagsvis lantbröd eller ciabatta
- 2 st burrata (alternativt mozarella)
- 1-2 klyftor vitlök
- 300 g körsbärstomater
- Olivolja
- Färsk basilika
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C.
Dela tomaterna och hacka vitlöken. Lägg tomaterna i en ugnsform tillsammans med vitlöken, rosta sedan i ugnen i ca 10 minuter. Skär brödet i skivor och stek i olivolja tills de fått färg.
Fördela tomaterna och burrata på bröden. Avsluta med salt, peppar och färsk basilika. Servera och njut av varm bruschetta med burrata
Läs också:
Recept på kall bruschetta
Vi gillar burrata!
Fyra fantastiska recept !
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!