Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)

Ingredienser:

  • 400 g pappardelle
  • 300 g porcini (karljohanssvamp)
  • 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • Olivolja
  • Hackad persilja
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.

 

Buon appetito!

 

Läs också:

Recept på pasta!
Umbrichelli med BIanchetto!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)

Ingredienser:

  • 400 g pappardelle
  • 300 g porcini (karljohanssvamp)
  • 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
  • 100 g riven parmigiano (parmesanost)
  • Olivolja
  • Hackad persilja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.

 

Buon appetito!

 

Läs också:

Recept på pasta!
Umbrichelli med BIanchetto!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Läs mer

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!

Läs mer

Olivsnacks-med-parmesan

Olivsnacks med parmesan

Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon! Du behöver: oliver...

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer