Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Pappardelle con PorciniPasta med karljohanssvamp från Trentino-Regionen Alto Adige. (Norra Italien)
Ingredienser:
- 400 g pappardelle
- 300 g porcini (karljohanssvamp)
- 2 vitlöksklyftor, skivade el hackade
- 100 g riven parmigiano (parmesanost)
- Olivolja
- Hackad persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
Koka pasta al dente.
Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.
Blanda pastan med svampen och den hackade persiljan. Toppa med parmesan och servera rykande varmt.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.