Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Gelato alla stracciatella
Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.