Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto
Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- Fusilli eller annan kort pasta
- 2-3 dl extra virgin olivolja
- 200 gr soltorkade tomater
- 60 gr hela skalade hasselnötter
- Färsk mejram efter smak
- Salt
Gör så här:
Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.
Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen. Servera pastan med vinterpesto rykande het!
Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto
Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 portioner Fusilli eller annan kort pasta
- 2-3 dl extra virgin olivolja
- 200 gr soltorkade tomater
- 60 gr hela skalade hasselnötter
- Färsk mejram efter smak
- Salt
Gör så här:
Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.
Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen. Servera pastan med vinterpesto rykande het!
Fyra fantastiska recept !
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Ciabatta med surdeg
Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den långsträckta formen. Brödet blev snabbt känt i Italien. Allt du behöver är...
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..