Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • 4 portioner Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Läs mer

Bruschette Ai Funghi Finferli

Bruschette Ai Funghi Finferli

Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.

Läs mer

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm