Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fusilli con pesto invernalePasta med röd pesto

Uttrycksfull och välsmakande – så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater. Räkna med kärlek redan vid första tuggan!

 

Ingredienser: (ca 4 portioner)

  • 4 portioner Fusilli eller annan kort pasta
  • 2-3 dl extra virgin olivolja
  • 200 gr soltorkade tomater
  • 60 gr hela skalade hasselnötter
  • Färsk mejram efter smak
  • Salt

 

Gör så här:

Lägg de soltorkade tomaterna, hasselnötterna och mejramen i en mixer och kör en kort stund. Häll på oljan i omgångar och fortsätt mixa tills du får en mycket homogen blandning. Lägg över peston i en stor kastrull eller skål.

Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll av pastan och häll den direkt i såsen. Tillsätt pastavattnet och rör om väl så att all pasta täcks av såsen.  Servera pastan med vinterpesto rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm