Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak

 

Till garnering:
Florsocker efter smak

 

Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak

Till garnering:
Florsocker efter smak

Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Read More

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…

Read More

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Read More

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en…

Read More