Torta di more e yogurt

Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak

 

Till garnering:
Florsocker efter smak

 

Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak

Till garnering:
Florsocker efter smak

Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm