Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Fler italienska desserter !
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...
Semifreddo
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...