Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

FÖR FORMEN (20 CM DIAMETER):

Vegetabilisk olja efter smak

Vetemjöl efter smak

 

TILL GARNERING:

Florsocker efter smak

 

Gör så här:

 

Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

 

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

 

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären.  En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.

 

Ingredienser:

  • 200 gr vetemjöl
  • 250 gr björnbär
  • 150 gr grekisk yoghurt
  • 150 gr strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
  • 16 gr torrjäst för söta degar
  • 1 nypa salt

 

FÖR FORMEN (20 CM DIAMETER):

Vegetabilisk olja efter smak

Vetemjöl efter smak

 

TILL GARNERING:

Florsocker efter smak

Gör så här:

 

Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.

 

Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.

 

Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar.  Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!

Fler italienska desserter !

Lyxig-kladdkaka-pa-italienska

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull…

Läs recept

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept