Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Fler italienska desserter !
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.