Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé

Ingredienser:
  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad
 Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé

Ingredienser:
  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad
 Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Mer italiensk jul !

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept