Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé
Ingredienser:
1/3 dl socker eller honung apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna) 4 msk apelsinjuice citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen) 2 kanelstänger 4 hela nejlikor 1 nypa muskot 1 flaska fylligt rött vin (italienskt) 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad) 1 hel stjärnanis 1/2 vaniljstång 10 hela kryddpepparbär 5 hela svartpepparkorn 1 till 2 lagerblad Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...
Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé
Ingredienser:
1/3 dl socker eller honung apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna) 4 msk apelsinjuice citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen) 2 kanelstänger 4 hela nejlikor 1 nypa muskot 1 flaska fylligt rött vin (italienskt) 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad) 1 hel stjärnanis 1/2 vaniljstång 10 hela kryddpepparbär 5 hela svartpepparkorn 1 till 2 lagerblad Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Mer italiensk jul !
Saffranspannacotta
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…
Gelato allo zafferano
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…
Villa Cardea Drink med kanel
Recept,Italienskt Julbord,Drinkar
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…
Saffransbiscotti
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…