Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé

Ingredienser:

  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad

 

Gör så här:

Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst. Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)

Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt. Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera. Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas!

 

Källa: Systembolaget

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Hemmagjord italienskglögg - Vin brulé

Ingredienser:

  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad

Gör så här:

Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst. Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)

Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt. Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera. Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas!

 

Källa: Systembolaget

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer