Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé

Ingredienser:
  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad
 Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Hemmagjord italiensk glögg - Vin brulé

Ingredienser:
  • 1/3 dl socker eller honung
  • apelsinskal från en hel apelsin (använd en grönsaksskalare för att skapa skalremsorna)
  • 4 msk apelsinjuice
  • citronskal från en hel citron (samma metod som för apelsinen)
  • 2 kanelstänger
  • 4 hela nejlikor
  • 1 nypa muskot
  • 1 flaska fylligt rött vin (italienskt)
  • 1/4 färsk ingefära (färsk, skalad och krossad)
  • 1 hel stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 10 hela kryddpepparbär
  • 5 hela svartpepparkorn
  • 1 till 2 lagerblad
 Gör så här:Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull.Värm blandningen över medelhög värme tills sockret eller honungen är upplöst.Sänk sedan värmen så det sjuder och tillsätt vinet. (Viktigt att komma ihåg: alkoholen försvinner vid kokning)Låt bara sjuda och fortsätt på låg värme i cirka 15 minuter eller tills vinet är smakfullt.Häll genom en finmaskig sil i muggar eller värmebeständiga glas för att servera.Du kan garnera varje mugg med en apelsinskiva eller kanelstång om så önskas! Källa:Systembolaget Besök vår julsida:Fira en italiensk jul Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Mer italiensk jul !

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept