Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

 

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet.

Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Text: Peter Nordin

 

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet. Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

 

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och…

Read More

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Read More

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Read More

Villa Cardea Drink med kanel

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Read More