Pappardelle al ragú con cinghiale En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Ingredienser:
2 msk olivolja 25 g smör 1/2 gul lök 2 morötter 1 selleristjälk 1 kvist rosmarin 400 g vildsvinsfärs Salt & nymald svartpeppar 2 dl rött vin 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle 400 g krossade tomater 2 dl mjölk Parmegiano reggiano, riven Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort. Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin. Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Ingredienser:
2 msk olivolja 25 g smör 1/2 gul lök 2 morötter 1 selleristjälk 1 kvist rosmarin 400 g vildsvinsfärs Salt & nymald svartpeppar 2 dl rött vin 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle 400 g krossade tomater 2 dl mjölk Parmegiano reggiano, riven
Gör så här:
Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till.
Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.
Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.
Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.
Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano.
Läs mer:
Fyra fantastiska recept !
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.