Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! 

Ingredienser:

  • 100 gr ruccola
  • 100 gr blandad sallad
  • 1 honungs- eller cantaloupemelon
  • 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
  • 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
  • 2 tsk söt senap
  • 5 msk god olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • En nypa salt
  • 20 gram gräslök

 

Gör så här:

Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!

 

Läs fler italienska recept:

Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata di melone e prosciuttoMelonsallad med lufttorkad skinka - En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! 

Ingredienser:

  • 100 g ruccola
  • 100 g blandad sallad
  • 1 honungs- eller cantaloupemelon
  • 4 skivor prosciutto crudo, dvs lufttorkad skinka
  • 100 gr mild ost, t.ex. mozzarella eller färsk pecorino
  • 2 tsk söt senap
  • 5 msk god olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • En nypa salt
  • 20 gram gräslök

Gör så här:

Kärna ur melonen, skär bort skalet och dela den i lika stora kuber. Skär ner osten i mindre bitar och strimla skinkan. Tvätta salladen och blanda alla ingredienser i en stor skål. Skaka ihop en dressing av olivolja, vinäger, senap, salt och hackad gräslök. Häll dressingen över salladen och blanda runt väl. Servera och njut av din Insalata di melone e prosciutto!

 

Läs fler italienska recept:
Recept på sallader!
Insalata di tonno e carciofini
Insalata di fave de pecorino
Insalata golosa con noci e mele

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten, men den berömda desserten har faktiskt inte mer än knappt 50 år på nacken. Tiramisùn kom till världen, då en liten pojke blev sjuk och inte ville äta, inte ens den söta desserten zabaglione

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm