Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler recept med limoncello !

Amalfi Martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...

Läs mer

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer