Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Read More

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…

Read More

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…

Read More

Agnello al forno con patate

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Read More