Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 ¼ dl färsk citronsaft
- 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
- Rivet skal från två citroner
- 1 nypa salt
- Ev strimlor av citronskal som garnering
Gör så här:
Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.
Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Ingredienser:
- 5 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 ¼ dl färsk citronsaft
- 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
- Rivet skal från två citroner
- 1 nypa salt
- Ev strimlor av citronskal som garnering
Gör så här:
Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.
Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.
Fyra fantastiska recept !
Pannacotta al caramello
En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en…