Girot - Valpolicella i vattenflaskan?

Efter fyra hårda dagar i Alperna får Girots hjältar idag en lite lugnare dag utan tuffa stigningar. Dagens etapp går igenom inte mindre är 4 av Italiens 20 regioner; Trentino, Veneto, Emilia-Romagna och Lombardiet med start i Rovereto, i Trentino och målgång i Stradella söder om Milano. Under de första milen går loppet söderut längs floden Adige, och passerar de berömda vingårdarna i Valpolicella och Bardolino och cyklisterna hinner också se en glimt av Gardasjön innan de fortsätter mot sydväst på plattare mark.  Det är många trötta ben nu med bara några dagar kvar av Girot. Vem vet – kanske någon stärker sig med lite Ripasso eller Amarone för att orka hela vägen? Läs mer om Venetos viner:  Läs mer om Giro d'Italia här.

Viner

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Read More

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fyra fantastiska recept !

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.

Läs mer

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer