Cannoli med apelsin och pistageCannoli från Sicilien
Cannoli med apelsin och pistage är ett klassikt bakverk från Sicilien. Denna dessert kan tillagas på olika sätt, i detta recept friteras cannolin och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Ingredienser till Cannoli: (ca 20 st)
Deg:
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kakao
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl florsocker
- zest från 1 apelsin
- zest från 1 citron
Dekorering:
- 0,5 dl hackade pistagenötter
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Gör Cannoli med apelsin och pistage så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna och pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli med apelsin och pistage färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Läs mer om Sicilien:
Vitaminer från Sicilien
Cannoli med apelsin och pistageCannoli från Sicilien
Cannoli med apelsin och pistage är ett klassikt bakverk från Sicilien. Denna dessert kan tillagas på olika sätt, i detta recept friteras cannolin och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Ingredienser till Cannoli: (ca 20 st)
Deg:
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kakao
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl florsocker
- zest från 1 apelsin
- zest från 1 citron
Dekorering:
- 0,5 dl hackade pistagenötter
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Gör Cannoli med apelsin och pistage så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna och pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli med apelsin och pistage färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Läs mer om Sicilien:
Vitaminer från Sicilien
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då ...
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!