Coda alla vaccinaraOxsvansstuvning
Ingredienser: (8 portioner)
2 kg oxsvans, skuren i bitar 1 morot 1 purjolök 1 stjälk bladselleri 1 kvist timjan 2 lagerblad Salt och peppar 125 gr hackat sidfläsk 1 finhackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 3 - 4 msk olivolja 2 kvistar mejram, hackade 2 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 1 kg flådda och hackade tomater 1 nypa muskot 1 tsk kanel 1 kg bladselleri i bitar 2 msk russin 2 msk pinjenötter
Tips! Prova även att äta den med pasta Gör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen. Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs. Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Coda alla vaccinaraOxsvansstuvning
Ingredienser: (8 portioner)
2 kg oxsvans, skuren i bitar 1 morot 1 purjolök 1 stjälk bladselleri 1 kvist timjan 2 lagerblad Salt och peppar 125 gr hackat sidfläsk 1 finhackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 3 - 4 msk olivolja 2 kvistar mejram, hackade 2 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati 1 kg flådda och hackade tomater 1 nypa muskot 1 tsk kanel 1 kg bladselleri i bitar 2 msk russin 2 msk pinjenötter
Tips! Prova även att äta den med pasta
Gör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen. Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs. Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Reportage,Recept,Fläsk,Peter Nordin
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…