Coda alla vaccinaraOxsvansstuvning

Ingredienser: (8 portioner)
  • 2 kg oxsvans, skuren i bitar
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 stjälk bladselleri
  • 1 kvist timjan
  • 2 lagerblad
  • Salt och peppar
  • 125 gr hackat sidfläsk
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 2 kvistar mejram, hackade
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 1 kg flådda och hackade tomater
  • 1 nypa muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 kg bladselleri i bitar
  • 2 msk russin
  • 2 msk pinjenötter
 Coda Alla VaccinaraTips! Prova även att äta den med pasta Gör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen. Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs. Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Coda alla vaccinaraOxsvansstuvning

Ingredienser: (8 portioner)
  • 2 kg oxsvans, skuren i bitar
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 stjälk bladselleri
  • 1 kvist timjan
  • 2 lagerblad
  • Salt och peppar
  • 125 gr hackat sidfläsk
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 2 kvistar mejram, hackade
  • 2 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
  • 1 kg flådda och hackade tomater
  • 1 nypa muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 kg bladselleri i bitar
  • 2 msk russin
  • 2 msk pinjenötter
 Coda Alla VaccinaraTips! Prova även att äta den med pasta

Gör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen. Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs. Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pici-Al-Ragu-Di-Agnello

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig…

Läs recept

Insalata caprese

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla…

Läs recept

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…

Läs recept