Tips! Prova även att äta den med pastaGör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet.Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen.Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs.Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett.Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al pesoFölj oss på:FacebookInstagramPinterest
Coda alla vaccinaraOxsvansstuvning
Ingredienser: (8 portioner)
2 kg oxsvans, skuren i bitar
1 morot
1 purjolök
1 stjälk bladselleri
1 kvist timjan
2 lagerblad
Salt och peppar
125 gr hackat sidfläsk
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
3 - 4 msk olivolja
2 kvistar mejram, hackade
2 ½ dl torrt vitt vin, gärna Frascati
1 kg flådda och hackade tomater
1 nypa muskot
1 tsk kanel
1 kg bladselleri i bitar
2 msk russin
2 msk pinjenötter
Tips! Prova även att äta den med pasta
Gör så här:Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud 10 minuter, ta sedan upp köttet och slå bort vattnet.Lägg tillbaka köttet i kastrullen, täck med vatten, koka upp och skumma väl. Tillsätt morot, purjolök, selleristjälk, timjan och lagerblad. Krydda med salt och peppar och låt sjuda i ca tre timmar. Ta upp köttet med hålslev och spara buljongen.Stek sidfläsk, lök och vitlök i olja i en annan kastrull tills fettet har smält och löken är gyllengul. Tillsätt mejram och lägg i köttet. Rör om och häll i vinet. Lägg i tomater, salt, peppar, muskot och kanel och sjud 1 timme eller tills köttet är så mört att det lossnar från benet. Tillsätt lite av buljongen om det behövs.Koka under tiden selleribitarna i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga. Låt dem rinna av och blanda dem med köttet. Tillsätt russin och pinjenötter och koka 10 minuter till. Servera rykande hett.Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al pesoFölj oss på:FacebookInstagramPinterest
Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.
Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.