Torta Di Mele Al Gelato

Varför serverar vi inte dessert lite oftare även till vardags? En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på och som både barn och vuxna älskar, avsett om din adress är i Sverige eller Italien!

 

Ingredienser:

  • 150 gr vetemjöl
  • 125 gr smör (gärna rumstempererat)
  • 2 äpplen
  • 2 ägg
  • 150 gr strösocker
  • 1 ekologisk citron
  • 1 tsk bakpulver

 

Till servering:

  • Vaniljglass
  • Florsocker

 

Gör så här:
Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en skål och häll över citronsaften för att förhindra att de svartnar.

Vispa smöret med en elvisp, tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blandats väl.

Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist det siktade mjölet och bakpulver.

Täck en kakform med en diameter på 24 cm med bakplåtspapper. Häll över smeten i formen och jämna till den. Täck hela kakans yta med äppelskivorna och sätt in i en förvärmd ugn vid 180 °C i 30–40 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna lite innan servering. Strö lite florsocker över varje portion och servera tillsammans med en kula glass. Servera gärna kakan ljummen så att glassen smälter lite och ger en god kontrast mellan varmt och kallt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Torta Di Mele Al Gelato

Varför serverar vi inte dessert lite oftare även till vardags? En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi aldrig tröttnar på och som både barn och vuxna älskar, avsett om din adress är i Sverige eller Italien!

 

Ingredienser:

  • 150 gr vetemjöl
  • 125 gr smör (gärna rumstempererat)
  • 2 äpplen
  • 2 ägg
  • 150 gr strösocker
  • 1 ekologisk citron
  • 1 tsk bakpulver

 

Till servering:

  • Vaniljglass
  • Florsocker

Gör så här:
Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en skål och häll över citronsaften för att förhindra att de svartnar.

Vispa smöret med en elvisp, tillsätt sockret och fortsätt vispa till det blandats väl.

Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist det siktade mjölet och bakpulver.

Täck en kakform med en diameter på 24 cm med bakplåtspapper. Häll över smeten i formen och jämna till den. Täck hela kakans yta med äppelskivorna och sätt in i en förvärmd ugn vid 180 °C i 30–40 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna lite innan servering. Strö lite florsocker över varje portion och servera tillsammans med en kula glass. Servera gärna kakan ljummen så att glassen smälter lite och ger en god kontrast mellan varmt och kallt.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal…

Read More

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Read More

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm.…

Read More

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More