TRATTORIA AL POMPIERE

Om du har hittat fram till det vackra torget Piazza dell’Erbe i Verona så är du bara ett par kvarter från en av våra favoritrestauranger. Vid torgets södra ände svänger du höger och här väntar en genuin matupplevelse.

Trattorian öppnades för ungefär hundra år sedan av en pensionerad brandman som aldrig döpte restaurangen, utan den kallades helt enkelt för Trattoria Al Pompiere - ”brandmannens trattoria” av gästerna vilket så småningom också blev det officiella namnet.

Det här är en okomplicerad men elegant restaurang med en varm och välkomnande atmosfär. Det är lätt att äta sig mätt på deras ost- och charkbrickor där du kan välja mellan 35 olika salumi och 100 ostar, alla italienska, som skärs upp på den vackert röda skärmaskinen i hörnet av matsalen. Men spara lite plats för de har såklart också typiska venetianska rätter; pasta, risotto, köttgrytor med polenta och mycket annat gott.
Tycker du om vinerna från Veneto, och Amarone i synnerhet, så är den gedigna vinlistan en skattkammare att botanisera i.

Glöm inte att boka bord – här är i princip alltid fullbokat! BUON APPETITO!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato

Läs mer

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer