TRATTORIA AL POMPIERE
Om du har hittat fram till det vackra torget Piazza dell’Erbe i Verona så är du bara ett par kvarter från en av våra favoritrestauranger. Vid torgets södra ände svänger du höger och här väntar en genuin matupplevelse.
Trattorian öppnades för ungefär hundra år sedan av en pensionerad brandman som aldrig döpte restaurangen, utan den kallades helt enkelt för Trattoria Al Pompiere - ”brandmannens trattoria” av gästerna vilket så småningom också blev det officiella namnet.
Det här är en okomplicerad men elegant restaurang med en varm och välkomnande atmosfär. Det är lätt att äta sig mätt på deras ost- och charkbrickor där du kan välja mellan 35 olika salumi och 100 ostar, alla italienska, som skärs upp på den vackert röda skärmaskinen i hörnet av matsalen. Men spara lite plats för de har såklart också typiska venetianska rätter; pasta, risotto, köttgrytor med polenta och mycket annat gott.
Tycker du om vinerna från Veneto, och Amarone i synnerhet, så är den gedigna vinlistan en skattkammare att botanisera i.
Glöm inte att boka bord – här är i princip alltid fullbokat! BUON APPETITO!
Marco Colicchio Cinquanta Filari
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…
Poggio le Volpi Roma Rosso
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…
Fyra fantastiska recept !
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Cannelloni con ricotta e spinaci
Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!