Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs recept

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs recept