Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest [ratemypost]
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Mer italiensk jul !
Pizza bianca med grönkål
En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata