Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Saffranspannacotta

Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår.
 
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Färska bär, ex. hallon och björnbär
 
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
 Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6

Inget betyg än så länge

Mer italiensk jul !

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept

Penne-alla-milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept