Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av…
Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Mer italiensk jul !
Pasta med saffran och citron
Recept,Pasta,Italiensk julmat,Vegetariskt
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Saffransbiscotti
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…
Gelato allo zafferano
Recept,Desserter,Italiensk julmat
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…