Italien öppnar upp!
Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.
April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!
Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom
Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!
Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!
Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad
Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti
Italien öppnar upp!
Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.
April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!
Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom
Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!
Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!
Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad
Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti
Fyra fantastiska recept !
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Havsabborre crudo med persika och myntaolja
Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.