Italien öppnar upp!

Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.

 

April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!

 

Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom

 

Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!

 

Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!

 

Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad

 

Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med idag, den 1 april, så gäller inte längre de ”undantagslagar” som infördes för två år sedan när covid-pandemin härjade som värst. Italienarna börjar så sakteliga gå tillbaka till det ”normala” vad nu det kan tänkas bli.

 

April månad är en mjukstart med lättnader för hur, var och när man behöver använda covidpass och munskydd och från den 1 maj lyfts restriktionerna helt och hållet. Det är inget fel med att läsa om det Goda Italien men ännu bättre att se det på plats – det är dags att börja drömma om att uppleva det bästa Italien har att erbjuda igen!

 

Fantastiska matupplevelser i den eviga staden Rom:
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Mercato di Testaccio – historisk matmarknad i Rom

 

Upplev Italiens vackra medelhavsöar:
Food tour i Cagliari – Sardinien
Magnifika Capri!

 

Besök både berg & storstad i Piemonte:
Vandra i de olympiska bergen
Turin – värt ett besök!

 

Insup vin & kultur i Toscana:
På tur genom Chianti Classico
Lucca – Puccinis hemstad

 

Läs mer om kärlek & bubblor från Veneto:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Prosecco och Cicchetti

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm