Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
...och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer. Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!
Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer. Källor: La Republicca, Sirha Lyon Recept:Laga italienska desserterCoppa di mascarpone alle PescheFragole al vino bianco Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.
Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!
Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.
Källor: La Republicca, Sirha Lyon
Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.
Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!
Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.
Källor: La Republicca, Sirha Lyon
Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco
Fyra fantastiska recept !
Bruschetta con tapenade italiana
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.