Världens bästa konditorer!

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:
”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..
...och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer. Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker! Världens bästa konditorer! Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer. Källor: La Republicca, Sirha Lyon  Recept:Laga italienska desserterCoppa di mascarpone alle PescheFragole al vino bianco Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Read More

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Read More

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

 

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och fotbolls-EM så har nu ”gli azzurri” tagit hem segern i konditors-VM i konkurrens med 10 andra kvalificerade länder. Tävlingens officiella namn är:

”Coupe du Monde de la Pâtisserie”..

…och den gick av stapeln häromdagen i franska Lyon i samband med inofficiella kock-VM – Bocuse d’Or. Detta var den 16:e upplagan av tävlingen och tredje gången som Italien står högst på pallen som världens bästa konditorer.

Lagen hade 10 timmar på sig att skapa bidragen som var tillägnade naturen och det italienska laget fokuserade på en gestaltning av bin och deras pollinering. De olika bakverken innehöll bland annat choklad, Tarocco-apelsin från Sicilien, mandel och vanilj och det mest spektakulära inslaget var en 165 cm hög skulptur i socker!

 

Världens bästa konditorer!

 

Tack vare noggrannhet, koncentration och fantasi så kunde chokladspecialisten Massimo Pica, sockerspecialisten Lorenzo Puca och glasspecialisten Andrea Restuccia ta hem segern som världens bästa konditorer.

 

Källor: La Republicca, Sirha Lyon

 

 

Recept:
Laga italienska desserter
Coppa di mascarpone alle Pesche
Fragole al vino bianco

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.

Läs mer

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Torta-di-biscotti-e-cioccolato

Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm